Her yıl gibi bu yılda 26 şubat-1 mart arası İstanbul Motosiklet Fuarında şenlik var. Moto Bike Expo. Yani motosiklet fuarı. Fuarda yok yok usta. Bi stunt bike'cı oglan vardı. Gelirmi bilmem. Gelmesede çok bişey kaybetmiş sayılmayız. Çogu motosiklet klübününde fuarda standı olacak imiş. Markaların getirdikleri yeni modellerden falan bahsetmiyorum. Bence en dikkat çekici 2 husus var. Birisi Barkın Bayoglu. AEA ekibi fuar boyu orada çekip yapıcak. Ayrıca canlı yayın ve söyleşi... Kaçırmayın derim. Bir diger mevzu ise Tarhan Telli. Baba adama hastayızda malı çok pahalı veriyo be. Ama haklı yaptıgı iş kolay degil. TT Costum Choppers'ında standı olacak imiş. Hemde 10.yıl özel. Bol bol parlak ikelaj görcez... Ayrılca yedek parça işindede yürüdü adam. Onlarıda bulabilirsiniz. 4 günlük fuarın bence her günü ayrı bi eğlence olur.
Merak buyurdugunuz yere gelelim. Fiyat hafta içi 15 hafta sonu 25 gayme. Beleşcilerede müjde veriyim bi motosiklet dergisinin içinden bilet çıkıyomuş araştırın bulun. Sabah 10 ile akşam 8 arası ziyaret edebilirsiniz. Bi motosiklet bayisinin sözü vardı bilet için. Eger ayarlarsa bizde ordayız. Bol bol foto çekip firma yetkililerini rahatsız ederiz artık. İyi eğlenceler...
ayrıntılı bilgi için : Moto Bike Expo
Motorsiklet testi, teknik bilgi, motosiklet seyahatleri, seminerler, haberler ve motosiklete dair bir çok şey.
23 Şubat 2015 Pazartesi
16 Şubat 2015 Pazartesi
Bileği Bükmek 2 Keith Code (A Twist of the Wrist II)
Keith Code'un yazıp malesef Türkçe'ye çevrilmemiş efsane, satış rekorları kıran "yüksek performanslı motosikletleri kullanım temelleri" konulu kitabın A Twist of the Wrist'ın yani "Bilegi Bükmek", 2.si geldi ve Türkçe!
CSS diye bir mevzu var usta. California Superbike School. Dünya çapında bir motosiklet eğitimi. Ülkemizede belirli dönemler gelip İntercity'de egitim veriyor. İşte kitabın yazarıda CSS'nin kurucularından. 1.si çok tuttu ülkemize az geldi, yabancı dilin yoksa bu güzel kaynaktan mahrum kaldın, internette pdfini bulcam diye debelendin durdun. Umarım 2.si ülkemizde çok satar. Çünkü gerçekten okunması gereken bi kaynak. Motosiklette "bitti ben artık herşeyi biliyorum" diye bir şey yoktur. Biliyorum diyen adam ölür. Bizde ortam böyle.
Bu kitabı okuduktan sonra biliyorum diyenlerin bile "haaa bak bu yuzden boyle oluyomuş bunu boyle yapsak boyle olurmuş" dedilerini duyduk.
Ayrıntılı bilgiyi bi zahmet Motoron dergisinden ögrenin. Hem CSS eğitimi hemde bu kitabın ülkemizdeki sorumlusu o dergidir.
Ve en önemli kısım. Fiyat. Mükemmel bi kitap bence bu fiyata ucuz. 50TL.
Ayrıca css'yi merak eden olursa oda sanırım 3bin 4bin tl civarı. Oda pek pahalı değil. Sonuçta piste çıkıp profesyonel insanlarla, ustalarla birlikte kullanıyosun. Orda kullanılan bikaç saat bir ömre bedel...

Buda heryerde bulunan kitap açıklaması :
Bu kitabı okuduktan sonra biliyorum diyenlerin bile "haaa bak bu yuzden boyle oluyomuş bunu boyle yapsak boyle olurmuş" dedilerini duyduk.
“… ön freni kullanmanın son derece tehlikeli olduğuna da uzun süre boyunca inanıldı. Bu tavsiye karşılıksız veriliyordu, özellikle de yeni sürücülere, genellikle de motosiklet bayilerindeki satıcılar tarafından! Bazı guruplar içinde, bu konu yüzünden yumruk yumruğa kavgaya bile girebilirdiniz. Şimdi ise tabii ki durdurma gücünün aslan payına ön frenin sahip olduğunu herkes biliyor!”
Keith Code
Ve en önemli kısım. Fiyat. Mükemmel bi kitap bence bu fiyata ucuz. 50TL.
Ayrıca css'yi merak eden olursa oda sanırım 3bin 4bin tl civarı. Oda pek pahalı değil. Sonuçta piste çıkıp profesyonel insanlarla, ustalarla birlikte kullanıyosun. Orda kullanılan bikaç saat bir ömre bedel...

Buda heryerde bulunan kitap açıklaması :
Bileği Bükmek” size neyi çağrıştırıyor?
Çoğumuzun aklına ilk gelen zafer kazanmaktır. Aslında kısmen doğru; söz konusu motosiklet olduğunda Keith Code’un İngilizce’den Türkçe’ye çevrilen Bileği Bükmek II/ A Twist Of The Wrist II adlı kitabı her tarzda motosiklet sürücüsü için gerçekten bir zafer niteliğinde. Motoron Motosiklet Kültürü Dergisi tarafından Türkçe’ye kazandırılan bu eser; genel anlamda sürüş tekniklerini ve özel olarak da viraj eğitimi gibi spesifik bir konuyu ele alması bakımından da bir ilk.
Kitap; genelde tehlikeli durumlarda bizi koruduğuna inandığımız kurtulma reaksiyonlarının aslında motosiklet kullanırken nasıl gerçek bir düşmana dönüştüğünü, gaz kontrolü, yönlendirme, görüş ve frenleme gibi konuları ele alıyor. Motosiklet gibi sınırlı özel sektörün bir elin parmaklarını geçemeyecek yayınlarından farkı ise; içindeki tüm bilgilerin aslında motosiklet sürüşü ile ilgili zihninizde yarattığınız ve iç güdüsel olarak sürüşünüze yansıyan engelleri kaldırması. Bu önemli çünkü gerçek anlamıyla “Bileği Bükmek” burada devreye giriyor; kolunuzun ve bileğinizin sürüş esnasında sandığınızdan çok daha fazla şey ifade ettiğini kitabı okuyunca göreceksiniz.
Toplam 26 bölümden oluşan Bileği Bükmek II; her bir bölümünde aslında motosikletle ilgili sanrılarınızı yüzünüze vuruyor ve temelde size kendi kendinize nasıl düşünmeniz gerektiğini öğretiyor. Kitabın içindeki tüm bilgiler ilk bakışta yalnızca teknik bilgiler olarak görülebilir ama bu bilgileri sürüşünüze uyguladığınız anda gerçekten işe yaradığını göreceksiniz.
Tüm yönleriyle ele alındığında “Bileği Bükmek II” bir başvuru kitabıdır. İsmi sizi yanıltmasın; kitap, 1983 yılında Keith Code tarafından yayınlanan “A Twist Of The Wrist” kitabının yine aynı yazar tarafından daha da genişletilerek 1993 yılında tekrar yayınlanmış halidir. Motoron Motosiklet Kültürü Dergisi tarafından Türkçe’ye kazandırılan kitap ilk baskısına oranla çok daha fazla gerçek sürüş teknolojileri ve sürücü sorunları ile ilgileniyor. Bu bakımdan, “Bileği Bükmek II” yanınızda taşıyabileceğiniz, motosiklet kullanmaya devam ettiğiniz sürece her sayfasını yeniden okuyacağınız ve teknik olarak motosiklet kullanımının kritik noktalarına değinen bir başucu kitabına dönüşüyor, hem de uzun yılların getirdiği tecrübeler ve gerçek hikayelerle…
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)